Vrienden

De Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg is opgericht in 2013 met als doel om met hulpactiviteiten de rijke geschiedenis van dit mooie familielandgoed met historische buitenplaats meer onder de aandacht te brengen bij het publiek. Het duurzaam in stand houden van deze buitenplaats met zijn grote cultuurhistorische waarde en het beheer van flora en fauna is van essentieel belang om dit erfgoed te kunnen overdragen aan volgende generaties. De stichting geeft de bezoeker meer inzicht in de waarden van het landgoed door middel van diverse activiteiten op het landgoed. Daarnaast richt de stichting zich op het maatschappelijk aantrekkelijker maken van de bossen.

Activiteiten

Ook in 2020 worden diverse activiteiten georganiseerd op landgoed Prattenburg. We luiden 2020 in met de Nieuwjaarsbijeenkomst en de PrattenburgLezing voor onze vrijwilligers en vrienden in het Koetshuis van het landgoed. Naast de PrattenburgRun en de Nationale Herdenking worden themadagen, rondleidingen en cursussen georganiseerd. Ook doet Prattenburg mee aan de Dag van het Kasteel en aan Open Monumentendag.

WORD OOK VRIEND VAN 
PRATTENBURG

Klimaatbestendig bos

Met de opbrengsten uit de jaarlijkse PrattenburgRun worden maatschappelijke projecten gesteund op landgoed Prattenburg. De opbrengsten van de Run 2019 zullen worden gebruikt voor een nieuw project op het landgoed: het ontwikkelen van een klimaatbestendig bos. De Vriendenstichting draagt graag een steentje bij aan deze klimatologische uitdaging.

Dankbaar

Wij zijn dankbaar voor al die mensen die ons willen helpen, die ons doen groeien, die er voor ons zijn en ons steunen om Prattenburg te laten floreren. Deze mensen zijn onze vrienden en zij zijn telkens betrokken en aanwezig wanneer er iets te vieren of te gedenken is. Dat doen we met elkaar, vanuit een gedeelde liefde voor de cultuur, de natuur en het landschap op Prattenburg.

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale nieuwsbrief 'Prattenburg Brief'.  Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Brief
Aanmelden
Contact

Cuneraweg 420
3911 RW  Rhenen

info@prattenburg.nl
www.prattenburg.nl