De Parel op de Heuvelrug

Familielandgoed Prattenburg is gelegen in de gemeenten Veenendaal en Rhenen en beslaat ruim 445 hectare. Daarvan is 400 hectare bos, 30 hectare biologische landbouwgronden, 17 hectare historisch park en een aantal kleine heideterreinen. Het bos is opengesteld voor het publiek. Het park is uitsluitend op aanvraag voor groepen te bezichtigen. Het bos grenst aan de westzijde aan Staatsbosbeheer, ten zuiden aan de bebouwde kom van Elst en ten oosten aan het Utrechts Landschap, landgoed de Dikkenberg en Kwintelooyen. Familielandgoed Prattenburg wordt al sinds de 17e eeuw gekoesterd en beheerd door de familie Van Asch van Wijck.

Uw bezoek

Familielandgoed Prattenburg is een uniek gebied met een rijke diversiteit aan flora, fauna, bossen, heidegronden en prachtige lanen. U bent van harte welkom om te komen wandelen en recreëren van zonsopgang tot zonsondergang. Prattenburg is een particulier landgoed; het openstellen en het in stand houden van het landgoed wordt een steeds grotere uitdaging. U kunt daarbij helpen door onze openstellingsregels te respecteren. Deze regels staan op de borden bij de ingangen van het landgoed. 

DE BEWONERS VAN
PRATTENBURG

BEKIJK HET FILMPJE

Vriendenstichting

De Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg is opgericht in 2013 met als doel om met hulpactiviteiten de rijke geschiedenis van dit mooie familielandgoed met historische buitenplaats meer onder de aandacht te brengen bij het publiek. Het duurzaam in stand houden van deze buitenplaats met zijn grote cultuurhistorische waarde en het beheer van flora en fauna is van essentieel belang om dit erfgoed te kunnen overdragen aan volgende generaties. De stichting geeft de bezoeker meer inzicht in de waarden van het landgoed door middel van diverse activiteiten op het landgoed. Daarnaast richt de stichting zich op het maatschappelijk aantrekkelijker maken van de bossen.
 

Wonen op Prattenburg

Op een prachtige locatie van het ruim 430 hectare tellende landgoed Prattenburg is de monumentale "tuinbaaswoning" gelegen op een perceel van circa 750 m². Dit bijzondere huis in chaletstijl wordt samen met een bijgebouw tijdelijk verhuurd voor een maximale periode van twee jaar. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van rust en natuurschoon.

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale nieuwsbrief 'Prattenburg Brief'.  Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Brief
Aanmelden
Contact

Cuneraweg 420
3911 RW  Rhenen

info@prattenburg.nl
www.prattenburg.nl