Welkom op Prattenburg

Op het lieflijke Prattenburg is het goed toeven voor allen die graag in de natuur zijn. Er zijn diverse wandelroutes en rondleidingen door het jaar heen. En u kunt natuurlijk zelf de lanen in en de bossen door van zonsopgang tot zonsondergang. Prattenburg is een particulier landgoed; de openstelling van het landgoed wordt steeds kostbaarder. De eigenaren houden het landgoed met zijn natuurschoon in stand en blijven hieraan doorontwikkelen, zodat ook toekomstige generaties van dit prachtige erfgoed kunnen genieten. U kunt daarbij helpen door onze openstellingsregels te respecteren. Deze regels staan op de borden bij de ingangen van het landgoed. Fietsen en mountainbiken zijn helaas verboden op Prattenburg. 

Honden aan de lijn

Regelmatig worden er op Prattenburg reeën doodgebeten door loslopende honden. Het jachtinstinct van een hond is groot, hoe braaf de hond thuis ook mag zijn. Daarom horen honden aan de lijn. Op Prattenburg is een boswachter/toezichthouder werkzaam: de heer Van Dorland. Naast zijn rol als gastheer draagt hij ook zorg voor de veiligheid in het bos en het toezicht op het naleven van de openstellingsregels. Met het aangelijnd houden van uw hond(en) voorkomt u onrust bij wilde dieren en een procesverbaal.

WANDELINGEN OP
PRATTENBURG

LEES MEER

Bosbessen & paddenstoelen plukken

Jaarlijks bepaalt landgoed Prattenburg of er voldoende bosbessen zijn om te plukken door wandelaars. In de lokale kranten en op deze website wordt bekend gemaakt waar en wanneer het plukken is toegestaan. Veelal is dat vanaf de Veenendaalsestraatweg richting het westen in de eerste bospercelen die u tegenkomt. Dit inperken van het plukgebied zorgt ervoor dat flora en fauna zo min mogelijk worden verstoord. Voor het plukken is het gebruik van een kam niet toegestaan in verband met beschadiging van de struik. Ook is het niet toegestaan om bessen te plukken voor de verkoop. Voor paddenstoelen geldt: plukken mag langs de paden, maar met mate! Paddenstoelen zijn immers een belangrijke voedingsbron voor bomen.

Word ook vrijwilliger

Geniet u ook zo van de bossen en de lanen op het opengestelde landgoed Prattenburg en heeft u wat tijd over? Kom dan meehelpen bij het onderhoud van de bossen en de natuur op het landgoed en/of bij de organisatie van evenementen. De gezellige groep vrijwilligers van Prattenburg zijn vertegenwoordigd in de stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg. Interesse? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale nieuwsbrief 'Prattenburg Brief'.  Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Brief
Aanmelden
Contact

Cuneraweg 420
3911 RW  Rhenen

info@prattenburg.nl
www.prattenburg.nl